Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Φάρμακα που εξετάζονται από τις Επιτροπές Φαρμάκων Εξωτερικού και Υψηλού Κόστους

Σε συνέχεια της έκδοσης Θετικού Καταλόγου Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων και με βάση τις διατάξεις της Υπουργικής Απόφασης 3457/16.01.2014 τα φάρμακα που θα εξετάζονται οι προϋποθέσεις χορήγησης τους και αφορούν σε εκτέλεση συνταγών στα φαρμακεία του Οργανισμού θα είναι τα κάτωθι:

ΦΣΑ: Ενημέρωση ΔΑΠΥ- Μόνο ηλεκτρονικές γνωματεύσεις από 9/4

Εχθές 29/3/2017 πραγματοποιήθηκε στον ΕΟΠΥΥ για ακόμη μία φορά, πολύωρη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Οργανισμού κ.Μπερσίμη και τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του ΠΦΣ, κ.Λουράντο και κ.Σοφιανόπουλο.

Συζητήθηκε η μέχρι σήμερα πορεία της εφαρμογής της νέας πλατφόρμας του e-ΔΑΠΥ και έγινε προσπάθεια για επίλυση και των τελευταίων θεμάτων που έχουν μείνει σε εκκρεμότητα μέχρι σήμερα, όσον αφορά την καταχώρηση των γνωματεύσεων.

Σας παραθέτουμε τα σημεία που συζητήθηκαν και την αντίστοιχη εξέλιξη που υπήρξε μέσα από τον διάλογο.

1.- ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΕΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΓΙΑ Σ.Δ.
          Από 9/4 και μετά θα πάψουν να ισχύουν οι χειρόγραφες γνωματεύσεις για αναλώσιμα Σ.Δ. Οι γιατροί θα εκδίδουν ΜΟΝΟ ηλεκτρονικές γνωματεύσεις, όπως ακριβώς γίνεται για όλες τις υπόλοιπες συμβάσεις, π.χ. σκευάσματα ειδικής διατροφής, ορθοπεδικά κ.λ.π.




2.- ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ (ΜΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ)
          Από 9/4 και μετά, η πλατφόρμα του νέου e-ΔΑΠΥ δεν θα δέχεται καταχώρηση γνωμάτευσης, από ΜΗ πιστοποιημένο γιατρό, που εμφανίζεται δηλαδή ως «ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ». Όλοι οι γιατροί θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν πιστοποιηθεί για να εκδίδουν γνωματεύσεις.

3.- ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΑΥΣ) ΓΙΑ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΠΑΡΟΧΗ
          Οι γνωματεύσεις για υλικά (κυρίως σκευάσματα ειδικής διατροφής), με επιπλέον ποσότητα από αυτήν που αποδίδει ο ΕΟΠΥΥ σύμφωνα με τον κανονισμό ΕΚΠΥ που ισχύει, ΔΕΝ εκτελούνται εάν δεν υπάρχει έγκριση ΑΥΣ.

Το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε εκτενώς στην συνάντηση όπου ο ΕΟΠΥΥ, κατανοώντας τα προβλήματα που προκύπτουν τόσο στα φαρμακεία όσο και στους ασφαλισμένους, κατέληξε ότι πρέπει άμεσα να πραγματοποιηθούν τα εξής :

Καταρχήν, να εκδίδεται διπλότυπη γνωμάτευση, όταν ο ασφαλισμένος χρήζει πρόσθετης παροχής και πρέπει να λάβει έγκριση ΑΥΣ, ώστε να υπάρχει μία γνωμάτευση για το φαρμακείο με την αποδοτέα δαπάνη από τον ΕΟΠΥΥ και μία γνωμάτευση με την πρόσθετη παροχή, την οποία θα εκτελέσει μετά την έγκριση ΑΥΣ.

Επίσης, θα πρέπει να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή όταν εμφανίζεται μήνυμα κατά την καταχώρηση γνωμάτευσης «ότι έχει εκτελεστεί ξανά γνωμάτευση μέσα στον μήνα», που σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα υπάρχει υπέρβαση της αποδοτέας από τον ΕΟΠΥΥ ποσότητας.

4.- ΣΤΗΘΟΔΕΣΜΟΣ ΜΑΣΤΕΚΤΟΜΗΣ
          Δημιουργήθηκε σοβαρό θέμα με γνωματεύσεις που περιείχαν «στηθόδεσμο μαστεκτομής», καθώς λόγω λάθους πιστοποίησης από πλευράς των εταιρειών, δεν είχε ανοιχθεί ο σχετικός κωδικός στο νέο  e-ΔΑΠΥ με αποτέλεσμα να μην υπάρχει η δυνατότητα εκτέλεσης των σχετικών γνωματεύσεων.
Ο κωδικός θα ανοιχθεί άμεσα και πλέον οι γνωματεύσεις θα καταχωρούνται κανονικά.
 
Εφιστούμε την προσοχή σας να μεταβείτε στην ιστοσελίδα* μας (www.fsa.gr)
ώστε να ενημερωθείτε για τα κάτωθι :

*(WWW.FSA.GR Þ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ Þ ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ, ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ÞΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ)

  • ΦΕΚ 3054/2012/β’ που είναι ο κανονισμός ΕΚΠΥ όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει 
(*ο κανονισμός ΕΚΠΥ αναφέρει μέσα ότι χρειάζεται να γνωρίζετε για τις γνωματεύσεις δηλαδή ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να τις εκτελείτε, τι ποσότητες παίρνει ο ασθενής ανάλογα με την πάθηση του και ποιο είναι το αποδοτέο ποσό από τον ΕΟΠΥΥ για κάθε είδος κτλ)

  • Τροποποίηση του κανονισμού ΕΚΠΥ, ως προς το αναλώσιμο υγειονομικό υλικό (ΦΕΚ β , 1561 , 21/6/2013)
(*αυτή η τροποποίηση αναφέρεται σε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε  γύρω από τις γνωματεύσεις των αναλώσιμων υλικών για σακχαρώδη διαβήτη πχ ποσότητες ανάλογα με τον τύπο διαβήτη κλπ)

  • Επέκταση της συλλογικής συμβάσεως για την παροχή των υλικών

  •  υπ’αριθ. οικ. 18372/29-5-2013 οδηγία του ΕΟΠΥΥ για την κοιλιοκάκη


θα πρέπει να τηρείτε πιστά τα όσα αναφέρονται στον κανονισμό ΕΚΠΥ για τις αποδοτέες ποσότητες και τιμές,  τις προϋποθέσεις των υλικών που χορηγείτε, έτσι ώστε να αποφευχθεί η περικοπή γνωματεύσεων που έχουν εκτελεστεί κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο   ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ                                                 ΗΛΙΑΣ  ΓΙΑΝΝΟΓΛΟΥ

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΜΙΚΡΟΤΑΜΕΙΩΝ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΤΑΜΕΙΩΝ θα δημοσιευουμε κατα περιόδους τις πληρωμές των μικροταμειων στο Σύλλογο

Ημερομηνία πληρωμής       Ταμείο                    Μήνες

20/02/2017                                  ΤΥΠΕΤ ΝΕΟΜΒΡΙΟΣ 2016
20/02/2017                                  ΤΥΠΕΤ ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2016
23/01/2017                                  ΤΥΠΕΤ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016

ΔΕΥΤΕΡΑ 27/3/2017 ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΡΙΟΥ

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 27/03/2017 ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΩΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 5.30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ANTI ΓΙΑ 5.

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ

ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
1) ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΣΧΑ, Β ΠΑΣΧΑ, ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΑΡΓΙΕΣ
2) ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΑΕΙ ΚΥΚΛΙΚΑ (ΤΣΙΜΠΙΔΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΑΝΝΟΥ ΑΠΟ 30/07/2016)
3) ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΟΠΩς ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΙΑ. ΣΥΣΤΗΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΠΡΩΙΝΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΟΛΥ 6 Η ΩΡΑ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΚΛΕΙΝΕΙ
4) ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΑ ΘΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΑΥΡΙΟ. ΕΠΕΙΔΗ ΞΕΡΕΤΕ ΣΕ ΠΟΙΟ ΓΚΡΟΥΠ ΕΙΣΤΕ, ΑΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΕΟΡΤΩΝ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙΤΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ
5) αλλαγη ΟΡΘΟ 26/04 ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΤΡΑΙΚΑΠΗΣ , 06 ΜΑΙΟΥ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΑΝΝΟΣ ΜΠΑΤΑΤΟΛΗΣ
6)OΡΘΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΛΑΖΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΝΕΣΣΑ, ΚΑΛΑMΠΑΚΑΣ 30, 2431076066

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

EDAPY ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Πώς καταχωρούμε συνταγές αναλωσίμων κατόχων Ευρωπαϊκής κάρτας ασφάλισης (ΕΚΑΑ);

Η απάντηση έρχεται παρακάτω:


Καταρχήν πρέπει να ανοίξουμε νέα περίοδο υποβολής για τον τρέχοντα μήνα. Θυμίζουμε ότι οι «Ευρωπαίοι πολίτες» αποτελούν διαφορετική κατηγορία, οπότε και υποβάλονται σε ξεχωριστό φάκελο αφού θεωρείται ξεχωριστή υποβολή.

Γενικότερο σχόλιο που ισχύει και για Έλληνες πολίτες: Προσοχή η ημερομηνία που εμφανίζεται ως «έναρξη ισχύος» που βλέπετε παρακάτω, είναι η ημερομηνία έναρξης της σύμβασης με ιατροτεχνολογικά υλικά και ουδεμία σχέση έχει με την περίοδο υποβολής που ανοίγουμε.



Αφού λοιπόν ανοίξουμε νέα περίοδο υποβολής, ξεκινούμε να συμπληρώνουμε τα πεδία κατά τα γνωστά. Παραβλέπουμε και προσπερνούμε τα πεδία «Ασφαλισμένος

Πληρωμές ληξιπροθέσμων οφειλών ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ

Με βάση το επισυναπτόμενο έγγραφο του ΕΟΠΥΥ , οι πρόεδροι των φαρμακευτικών συλλόγων που δεν τηρούν Διανεμητικό Λογαριασμό σε λειτουργία, θα πρέπει έως 31/3/2017 να αποστείλουν στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο την σχετική υπεύθυνη δήλωση για την ανάληψη υποχρέωσης και ευθύνης της διαδικασίας διεκπεραίωσης πληρωμής των ληξιπροθέσμων οφειλών καθώς και το ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού του φαρμακευτικού συλλόγου.
Οι Φαρμακευτικοί σύλλογοι που τηρούν Διανεμητικό Λογαριασμό δεν χρειάζεται να αποστείλουν υπεύθυνη δήλωση.
Η πληρωμή ληξιπροθέσμων αφορά τα ταμεία:
-        ΤΣΜΕΔΕ
-        Δικηγόρων Αθηνών
-        Υπόλοιπα ΤΣΑΥ Αττικής
-        Υπόλοιπα Οίκου Ναύτου πανελλαδικά
-        Υπόλοιπα ΤΑΣ πανελλαδικά
-        Υπόλοιπα ΔΕΗ πανελλαδικά
-        Υπόλοιπα ΤΑΠ ΟΤΕ πανελλαδικά
-        ΤΑΠΕΤΕ
-        ΗΣΑΠ – ΗΛΠΑΠ
-        Αlpha Bank
Η διαδικασία θα συνεχιστεί ως εξής:
Ο ΕΟΠΥΥ θα αποστείλει εντός του Απριλίου προς τους συλλόγους, αρχείο με τα ποσά του κουρέματος του 3,5%, στο συνολικό ποσό του κάθε φαρμακοποιού.
Οι φαρμακευτικοί σύλλογοι θα συγκεντρώσουν τα πιστωτικά τιμολόγια, τις σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις αποδοχής του κουρέματος (θα σας στείλουμε το σχετικό υπόδειγμα), και όσες φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες έχουν παρακρατήσεις.
Όσες δεν έχουν παρακρατήσεις θα συγκεντρωθούν μεν αλλά θα κρατηθούν από τον σύλλογο, εφόσον απαιτείται για το κάθε ποσόν πληρωμή, ώστε να είναι κατοχυρωμένος ο πρόεδρος.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ                                       ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - παραταση υποβολης

Μέχρι την Παρασκευή 31 Μαρτίου παρατείνεται η ηλεκτρονική υποβολή, καθώς και η αποστολή του φυσικού αρχείου, των δαπανών των μηνών Ιανουαρίου 2017 και Φεβρουαρίου 2017 για την αποζημίωση Υγειονομικού Υλικού, Θεραπευτικών Μέσων και Σκευασμάτων Ειδικής Διατροφής, μέσω του Μηχανογραφικού Συστήματος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (eΔΑΠΥ Παροχών). 

Η νέα προθεσμία αφορά το σύνολο των Παρόχων για τα εξής υλικά: 

Επιθέματα, Υλικά για μεσογειακή αναιμία, Οστομικά Υλικά, Υλικά Σακχαρώδους Διαβήτη, Υλικά Τραχειοστομίας, Συσκευές Σίτισης, Καθετήρες – Ουροσυλλέκτες, Συσκευές Έγχυσης Φαρμάκων, Λοιπά Αναλώσιμα και Υλικά, Ακουστικά Βαρηκοΐας, Ορθοπεδικά Είδη, Αναπνευστικές Συσκευές, Συσκευές Οξυγονοθεραπείας, καθώς και Σκευάσματα Ειδικής Διατροφής. 

Η παράταση προθεσμίας τόσο για την ηλεκτρονική υποβολή, όσο και

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

ΑΓΓΕΛΙΑ -ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΖΗΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑ

Προσωπικές πληροφορίες
Ονοματεπώνυμο: Νίκη Αλεξίου
Ηλικία: 23
Τηλέφωνο:24310-38798/6948516692
Οικογενειακή κατάσταση: Άγαμη Email: nikoni93@hotmail.gr
Διεύθυνση κατοικίας: Γρηγορίου Θεολόγου, 29 Τρίκαλα
Σπουδές
Απόφοιτητος Φαρμακευτικής Σχολής Σόφιας, Αγγλόφωνου τμήματος

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Επείγουσα ανακοίνωση για όσους έχουν εκκρεμότητες στις υποβολές e-ΔΑΠΥ

ΔΙΔΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΛΑΘΩΝ

UPDATE 18:30 Η ΕΠΙΛΟΓΗ «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ» ΑΝΟΙΞΕ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΥΠΟΒΟΛΕΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΑΚΟΜΑ
Όσα φαρμακεία έχουν κλείσει περίοδο μηνός για τα αναλώσιμα και ιατροτεχνολογικά και εκ των υστέρων διαπίστωσαν ότι έκαναν λάθος υποβολή, μπορούν να....


..... γνωστοποιήσουν τον αριθμό υποβολής στον τοπικό τους σύλλογο, ο οποίος αφού τα συγκεντρώσει μαζικά θα τα προωθήσει στον ΠΦΣ έτσι ώστε να ακυρωθούν απο τον ΕΟΠΥΥ άμεσα και να υπάρχει η δυνατότητα να επανυποβληθούν σωστά.

Επίσης όσοι συνάδελφοι έχουν ακόμα προβλήματα προσβασιμότητας (πχ. δεν κλείνει η υποβολή λόγω ΙΒΑΝ κλπ), οφείλουν και αυτοί να ενημερώσουν τους τοπικούς συλλόγους και μετά όλα τα θέματα να προωθηθούν στον ΠΦΣ.

Δ/NΣH HΛEKTPONIKHΣ AΛΛHΛOΓPAΦIAΣ gramproedr@pfs.gr 

TEΛEYTAIA HMEPOMHNIA ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΛΑΘΩΝ EXEI OPIΣTEI AΠO TON EOΠYY H ΠAPAΣKEYH 10/3/2017

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

ΦΣΑ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΆΛΛΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, πολύωρη συνάντηση στον ΕΟΠΥΥ με τον Πρόεδρο του Οργανισμού και με αρμοδίους της νέας εφαρμογής e-ΔΑΠΥ, όπου τέθηκαν προς επίλυση τόσο τα γενικά προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί στην εφαρμογή μέχρι σήμερα, όσο και ειδικότερα, προβλήματα διάφορων φαρμακοποιών από όλη την Ελλάδα. Εκ μέρους του ΠΦΣ, συμμετείχαν ο Πρόεδρος Κ.Λουράντος και ο Αντιπρόεδρος του ΠΦΣ Α.Σοφιανόπουλος. 

Καταρχήν θα πρέπει να σας γνωστοποιήσουμε το εξής : 

Η χειρόγραφη υποβολή των ιατροτεχνολογικών προϊόντων

ΕΔΑΠΥ TIPS ΒΥ ΤΣΙΡΙΜΠΗΣ

Συνοπτικά tips:
1) περνάμε τις γνωματεύσεις. Πατώντας πάνω στον αριθμό υποβολής (Δ14ΧΧΧΧ) βλέπουμε τον συνολικό αριθμό των γνωματεύσεων της υποβολής (όπως παλιά), αλλά ΟΧΙ νούμερο τιμολογίου αν δεν κάνουμε υποβολή! Αλλά πρέπει πριν κάνουμε υποβολή να ρίξουμε ένα τσεκάρισμα
2) πάμε "εμφάνιση παραστατικών" όπου βγαίνουν όλες οι γνωματεύσεις αναλυτικά ΜΕ δίπλα το αιτούμενο. Τσεκάρουμε μία-μία να είναι σωστές σε σύγκριση με το πρόγραμμά μας. Αν ΔΕΝ είναι πάμε (όπως είπαμε πριν), διαγραφή και την ξαναπερνάμε! Αν είναι πάμε για ολοκλήρωση
Κάθε βήμα που ολοκληρώνουμε το νέο εΔαπυ εμφανίζει το καινούριο βήμα στις ενέργειες. Προχωράμε βήμα-βήμα από αριστερά προς τα δεξιά και το.. κυτίο
3) περνάμε τα φορολογικά παραστατικά. Αυτό είναι 2 διαδοχικές αλλά ξεχωριστές εισαγωγές του κάθε ΦΠΑ, μία για το 13, μία για το 23. Σε αντίθεση με το παλιό εΔαπυ το νέο ΔΕΝ κάνει λάθη λεπτών!!! Πάει το κλασικό 7,03 και 7,02 που μας έβγαζε διαφορές!!!
4) αν και ο αριθμός είναι ίδιος (1) και τα ποσά ίδια (έλεγχος φορολ. παραστατικών ο οποίος στην ουσία συγκρίνει το νούμερο που αθροίζει το εΔαπυ από τις γνωματεύσεις με το νούμερο που περάσαμε εμείς στα φορολ. παραστατικά) τότε πάμε παρακάτω. Αν ΔΕΝ είναι γυρνάμε και τσεκάρουμε τα προηγούμενα βήματα και φυσικά πατάμε να δούμε μην έχουμε διπλοπεράσει φορολογικά παραστατικά γιατί τότε το σύστημα δεν έχει τί να συγκρίνει με τί και φυσικά μας βγάζει μήνυμα
5) ολοκληρώνουμε-εκτυπώνουμε κτλ
6) ΔΕΝ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ. Χρησιμοποιούμε το πληκτρο tab (βελάκια) να προχωράμε και γενικά περιμένουμε σε κάθε κίνηση να ανταποκριθεί το σύστημα (π.χ. στα ΑΜΚΑ να εμφανιστεί το όνομα). Το tab λειτουργεί και σαν enter. Αν απλά περνάς κάτι και πηγαίνεις παρακάτω με το ποντίκι μπορεί να μην έχει περαστεί και όπως είπαμε πριν μπλοκάρει και βγάζει μηνύματα του τύπου «δεν υπάρχει ανοικτή περίοδος υποβολής»

σωστη τελικα η διευθυνση

Ενημερώσαμε όπως έπρεπε τον ίδιο τον πρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου ο οποίος ήρθε άμεσα σε επαφή με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ. Χάρη στην αμεσότητα αυτή, το θέμα όπως φαίνεται με την παραλαβή φακέλων βαίνει προς ομαλοποίηση.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η....


.... συνάντηση ΕΟΠΥΥ - ΠΦΣ για το θέμα του ΔΑΠΥ Παροχών στην οποία τίθενται επί τάπητος όλα τα θέματα.

Σε νέα επικοινωνία που είχαμε πριν από λίγα λεπτά με τον υπεύθυνο παραλαβών του ΕΟΠΥΥ στον Ασπρόπυργο, ο κ. Τερζής μας είπε πως πριν από λίγο πήρε εντολή από τον κ. Μπερσίμη να παραλαμβάνει κανονικά πλέον τους φακέλους. Μέχρι τότε δεν παραλάμβανε υποβολές φαρμακείων...

Στο μεταξύ έχουν γυρίσει ήδη πίσω αρκετές υποβολές συναδέλφων... Καλούνται να τους επαναπροωθήσουν....

Ας ελπίσουμε ότι η ταλαιπωρία μας και η όλη αναστάτωση θα λήξει εδώ....


Προσοχή. Περιμένετε μέχρι τη Δεύτερα να στείλετε τους φακέλους. Στον Εοπυυ τα κάνανε μαντάρα κ επιστρέφουν πίσω φακέλους. Περιμένουμε ενημέρωση. Όσοι τα στείλετε μην αγχωνεστε. Η θα γίνουν αποδεκτοί η θα σας επιστραφούν!
 Επικοινωνήσαμε με τον υπεύθυνο παραλαβής φακέλων στην τοποθεσία Δυο Πεύκα στον Ασπρόπυργο (τον κ. Τερζή) και μας ενημέρωσε ότι κακώς στέλνουμε τα φαρμακεία τις υποβολές αναλωσίμων εκεί!!!!

Εκεί παραλαμβάνουν μόνο υποβολές ιατρών...


Η διεύθυνση που εκτυπώνεται απότο σύστημα είναι ΛΑΘΟΣ!!!!!

O άνθρωπος έχει πελαγώσει, καλείται να παραλάβει 11.000 ΛΑΘΟΣ φακέλους οι οποίοι πρέπει να επιστραφούν στον αποστολέα.....

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

αγγελια

ODHGIES ΕΔΑΠΥ ΠΕΡΙ ΕΚΑΠΤΥ

Σε νέα ανακοίνωση προέβη χθες ο ΕΟΠΥΥ για να μας ενημερώσει σχετικά με το ποια αναλώσιμα υλικά και από πότε θα αποζημιώνονται.

Προσοχή στα υλικά που δεν φέρουν κωδικό ΕΚΑΠΤΥ! Τα πιο σημαντικά σημεία της ανακοίνωσης είναι τα εξής:






  • Μέχρι 31/3 δεν απαιτείται κωδικός ΕΚΑΠΤΥ, όλα τα υλικά αποζημιώνονται όπως και πριν
  • Από 1/4 αποζημιώνονται ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΩΔΙΚΟ ΕΚΑΠΤΥ. ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΕΙ ΥΛΙΚΟ ΧΩΡΙΣ

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Εκτελούμε κ χειρόγραφες μεχρι νεοτερας

Αθήνα 1/3/2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Α) Συνεχίζουμε να εκτελούμε χειρόγραφες συνταγές αναλωσίμων Σακχαρώδη Διαβήτη, μέχρις ότου οι γιατροί ενημερωθούν για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, και την υποχρέωσή τους, να εκδίδουν πλέον τέτοιου είδους συνταγές.  Καθ’ όλη την διάρκεια του Μαρτίου, εκτελούμε τις συνταγές όπως μέχρι σήμερα, καταχωρώντας τες στο νέο e-ΔΑΠΥ και εκτυπώνοντας μετά την καταχώρησή τους το ηλεκτρονικό έντυπο, το οποίο επισυνάπτουμε πίσω από την γνωμάτευση.
Β) Κλείνοντας τα αναλώσιμα , σκευάσματα ειδικής διατροφής και ιατροτεχνολογικά προϊόντα για τον μήνα Ιανουάριο, εκδίδουμε τιμολόγιο με ημερομηνία 31/1/2017 ή με ημερομηνία εντός του Φεβρουαρίου ανάλογα με το πότε έχουμε εκδώσει το τελευταίο τιμολόγιο. Αν δηλαδή έχουμε εκδώσει στις 10/2/2017 τελευταίο τιμολόγιο, θα εκδώσουμε το νέο τιμολόγιο αναλωσίμων μετά την ημερομηνία αυτή.
Για τον μήνα Φεβρουάριο, θα εκδώσουμε τιμολόγιο με ημερομηνία τιμολογίου από 28/2/2017 και μετά.



Γ) Όπως μας γνωστοποιήθηκε σε κάποιες περιπτώσεις κατά την αποθήκευση ενός παραπεμπτικού, δεν αποθηκεύεται και βγαίνει το εξής μήνυμα με κόκκινα γράμματα που αναφέρει: «Δεν βρέθηκε ασφαλιστική ικανότητα. Ανασφάλιστοι του Νόμου 4368». Όπως ενημερωθήκαμε από τον  ΕΟΠΥΥ, είναι πρόβλημα της βάσης δεδομένων του ΕΦΚΑ και του ATLAS  και αναμένεται να επιλυθεί σύντομα.
Εφιστούμε την προσοχή όλων των Συναδέλφων να μην δίνουν βάση σε ανακριβείς «ενημερώσεις» τρίτων που προκαλούν σύγχυση.
Η ορθή ενημέρωση παρέχεται μόνο μέσω των επισήμων ανακοινώσεων του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ

Ο σύλλογος ΕΚΑΝΕ συμφωνία ΜΕ τη γενική ταχυδρομική για την αποστολή των φακέλων του νεου ΔΑΠΥ με τιμή 3€ το φάκελο. με το που έχουμε κάποια εξέλιξη σας ενημερώνουμε.
Το ίδιο θα ισχύει και για την Καλαμπάκα.
Οι φάκελοι θα πηγαίνουν είτε από τους ίδιους στο καταστημα Τρικάλων είτε στο υποκατάστημα Καλαμπάκας, ενώ τα φαρμακεία ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ, θα μπορούν να τηλεφωνούν για να γίνει η παραλαβή από τα φαρμακεία.
Οπότε
1) Αν θέλει κάποιος άλλος να τα στείλει με άλλο τρόπο, μπορεί, απλά ο σύλλογος ζήτησε μία τιμή Οπότε, ενημερώνετε το κατάστημα ότι έχει γίνει η επικοινωνία με το σύλλογο και πληρώνετε 3 ευρω ανα φάκελο ΠΡΟΣ ΕΟΠΥΥ
2) Επειδή δε θα ελέγχονται από κανέναν κοιτάξτε ο φάκελος να είναι 100% σωστός
δηλαδή
ΕΚΤΟΣ ΦΑΚΕΛΟΥ
1)ΕΚΤΥΠΩΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ ΚΥΤΙΟΥ
2)ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΟΣΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 1500
3)ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΟΣΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 3000
ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ
1) ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ
2)ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΑΠΥ
3) ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ

ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΥΠΑΔ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ

Μερικά tips για σωστή καταχώρηση στο e-ΔΑΠΥ

Οι απορίες είναι εκατοντάδες, τα σχόλια πολλαπλάσια. Η συντακτική ομάδα έχει δεχτεί πάρα πολλά μηνύματα και κλήσεις για την καταχώρηση των γνωματεύσεων στο νέο e-ΔΑΠΥ Παροχών.

Οφείλουμε να σας πούμε τα εξής. Καταρχάς δεν υπάρχει λόγος πανικού. 9/10 απορίες υφίστανται γιατί δεν έχουν διαβαστεί σωστά οι οδηγίες καταχώρησης, αλλά και ολοκλήρωσης περιόδου. Πρέπει να τις διαβάσετε ξανά και ξανά. 

Ναι ορισμένα στάδια, ειδικά της ολοκλήρωσης, είναι πολύπλοκα. Μετρήσαμε ούτε ένα ούτε δυο, αλλά... 25 κλικ μέχρι να τελειώσει η διαδικασία ολοκλήρωσης αφού έχουμε καταχωρήσει όλες τις γνωματεύσεις! Απίστευτος αριθμός για ηλεκτρονική διαδικασία!

Ορισμένες χρήσιμες επισημάνσεις όπως βγήκαν από την εμπειρία αναφορών από εκατοντάδες συναδέλφους θα διαβάσετε παρακάτω. Τα περισσότερα είναι ήδη γραμμένα στις οδηγίες, δε θα ήταν όμως κακό να τα ξαναθυμηθούμε:


Μέσα από το e-ΔΑΠΥ δεν θα εκδώσετε τιμολόγιο, δεν το κάνει αυτό η εφαρμογή. Τιμολόγιο θα εκδώσετε είτε από το πρόγραμμα του φαρμακείου σας είτε χειρόγραφα και απλά στο e-ΔΑΠΥ θα καταχωρήσετε τον αριθμό τιμολογίου και την ημερομηνία του κατά τα γνωστά.

- Δεν απαιτούνται αντίγραφα τιμολογίων ούτε αντίγραφα αποδεικτικών ΔΑΠΥ. Απλά το πρωτότυπο τιμολόγιο μπαίνει ΕΝΤΟΣ του φακέλου κάθε κατηγορίας αναλωσίμων (ως γνωστόν κάθε κατηγορία απαιτεί ξεχωριστή υποβολή/ξεχωριστό τιμολόγιο). 

- Απαιτείται φορολογική ενημερότητα για κάθε τιμολογίο άνω των 1500 ευρώ και ασφαλιστική ενημερότητα για ποσά άνω των 3000 ευρώ. Για μικρότερα ποσά δεν χρειάζεται τίποτα.

- Οι κατηγορίες είναι: αναλώσιμο υλικό (εδώ μπαίνουν τα αναλώσιμα διαβήτη, η πιο δημοφιλής κατηγορία), σκευάσματα ειδικής διατροφής, ακουστικα βαρυκοίας/ορθοπεδικά/αναπνευστικά είδη. Επίσης όλα αυτά σε ξεχωριστή κατηγορία αν πρόκειται για Ευρωπαίους ασφαλισμένους.

- Σε κάποια αναλώσιμα όταν δε γνωρίζετε την τιμή αποζημίωσης ή αν δε βγαίνει από το σύστημα τότε πρέπει να συμβουλευτείτε την εταιρεία... Θα σας βοηθήσει επίσης και ο κατάλογος των σκευασμάτων ειδικής διατροφής που έχουμε στο blog μας.

- Εκτυπώνετε κάθε γνωμάτευση που καταχωρείτε. Αν έχετε παραλείψει την εκτύπωση σε κάποια/ες, μπορείτε να επανεκτυπώσετε από το μενού ΜΕΤΑΒΟΛΗ στην αρχική σελίδα

Mετά από το ερωτηματικό επιλέγετε την περίοδο υποβολής που υπάγεται η γνωμάτευση που αναζητείτε, μετά επιλέγετε ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ και αφού βρείτε την επιθυμητή συνταγή κάπου στα δεξιά θα βγει η επιλογή ΕΚΤΥΠΩΣΗ. Επαναλαμβάνετε το ίδιο βήμα για κάθε συνταγή που παραλείψατε να εκτυπώσετε

- Το πρώτο πεδίο στην καταχώρηση είναι η ημερομηνία εκτέλεσης και το δεύτερο ημερομηνία γνωμάτευσης... Προσοχή, κάποιοι τα γράφουν ανάποδα και βγαίνει σφάλμα στη συνέχεια...

- Ημερομηνία έγκρισης και ΑΜΚΑ ελεγκτή δεν χρειάζονται, τα αφήνουμε κενά, στα αναλώσιμα διαβήτη. Σε όλες όμως τις υπόλοιπες γνωματεύσεις απαιτείται ελεγκτής ιατρός και το ΑΜΚΑ του.

- Για αναλώσιμα διαβήτη ΑΜΚΑ Αμεσα, ΑΜΚΑ δικαιούχου βάζουμε τα ίδια. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος βγαίνει ανασφάλιστος, βάζουμε ως ΑΜΚΑ άμεσα το ΑΜΚΑ του συζύγου.

- Σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος βγαίνει ανασφάλιστος, τότε υπάρχει πρόβλημα και δεν μπορεί να προχωρήσει η συνταγή. Αναλώσιμα σε ανασφάλιστους προς το παρόν δεν δίνουμε.

- Στο πεδίο ΚΩΔΙΚΟΣ ΥΛΙΚΟΥ δεν βάζουμε κωδικό ΕΚΑΠΤΥ ούτε το barcode του είδους. Με το ερωτηματικό επιλέγουμε τη σωστή κατηγορία (διαβάστε περισσότερα εδώ). Αν δε γράψετε σωστή κατηγορία, τότε θα σας βγάλει σφάλμα ανοίγματος υποβολής περιόδου στη συνέχεια και θα αναρωτιέστε γιατί

- Όταν μας βγάζει πρόβλημα με κάποιο κωδικό null, προσπαθούμε ξανά να αποθηκεύσουμε τη συνταγή... Το δέχεται μετά από 1-2 προσπάθειες, χωρίς να πειράξετε κάποιο άλλο πεδίο.

- Στην ημερομηνία τιμολογίων για αναλώσιμα Ιανουαρίου βάζουμε την 31/1/2017, για τα δε Φεβρουαρίου την 28/2. Ως «ημερομηνία αποστολής κυτίου» που ζητείται στο τέλος βάζουμε την ημέρα που αποστέλουμε τον φάκελο, πχ. την σημερινή.

- Επιλέγετε την σωστή ΥΠΑΔ και την αποθηκεύετε. Υπάρχει ανοιχτό θέμα με τα στοιχεία ΙΒΑΝ. Σε κάποιους εμφανίζεται κενό, σε άλλους βγαίνει άγνωστος ΙΒΑΝ, συνήθως είναι του διανεμητικού λογαριασμού του συλλόγου που ανήκετε. Οι διαβεβαιώσεις που έχουμε είναι να προσπερνάτε και αυτό το θέμα. ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ