Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Νέα από το συνεδριο -live

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε το Πανθεσσαλικο συνέδριο. 
Οι ομιλίες άνοιξαν με την κα Γιδα.
Πολύ σωστά τονίστηκε η
ανάγκη συνεργασίας στη διακοπή καπνίσματος φαρμακοποιών κ γιατρών, κάνοντας διακριτούς τουε εκάστοτε ρόλους. Μας μίλησε για τα τεστ αξιολόγησης, τις κατάλληλες θεραπείες, κ πως μπορούμε να βοηθήσουμε. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα fagerstrom test με τα οποία καλά είναι να ασχοληθούμε.
Στη συνέχεια το ρόλο πήρε η νομικός σύμβουλος κα Αγγέλου με τις πολύ χρήσιμες οδηγίες της. Κρίνεται σκόπιμο ο ΠΦΣ να υπενθυμίζει όποτε μπορεί τα χρήσιμα αυτά tips.
Οι ομιλίες συνεχίστηκαν με τον κο Φυτά , ο οποίος μας έδωσε αρκετές χρήσιμες κ βασικές συμβουλές για την καθαριότητα των χώρων.
Προχωράμε στην ομιλία του Γιώργου Ελευθεριάδη με μια πρωτοτυπη ομιλία πάνω στις εφαρμογές της τρισδιάστατης εκτύπωσης φαρμάκων (3d printing). Κάτι σίγουρα διαφορετικό από ότι έχετε ακούσει έως τώρα κ σίγουρα κάτι που θα μας απασχολήσει στο μέλλον.
Συνέχεια  με τους ομιλητές Ιωάννα Τσιαουση, από πρόβλημα εμβολίων της ΒΙΑΝΕΞ, την καθηγήτρια κα Λιτινα με την ομιλία της για τα ΜΣΑΦ, θέμα το οποίο θέλει ιδιαίτερη μελέτη κ τον καθηγητή φαρμακογνωσιας κο Βυζιριανακη. Ο τελευταίος μας εξέπληξε ευχάριστα, αφήνοντας το ακαδημαϊκό του στυλ (για όσους τον είχαν καθηγητή) κ με Απλά λόγια μίλησε to the point. Στο τι πρέπει να κάνει ένα φαρμακείο κ πως μπορεί να βοηθήσει στη σωστή λήψη φαρμάκων, τόσο για την ορθότερη παροχή υπηρεσιών υγείας, όσο κ στη συμβολή στη μείωση των δαπανών του κράτους. Μια σωστή τοποθέτηση, κ όχι βιαστικές κ σπασμωδικές κινήσεις που μας έχει συνηθίσει το κράτος τα τελευταία χρόνια...
Οι ομιλίες έκλεισαν με ίσως τον πιο αντιπαθητικό φαρμακοποιό των αντιεμβολιαστων, τον Διαμαντή Κλημεντιδη, υπεύθυνο του clinicalpharmacist.gr
Όπως κ να το κάνουμε , ήταν μια γεμάτη ημέρα


Δεν υπάρχουν σχόλια: