Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

Ενημέρωση msd για pneuvomax


Μετά τη διακοπή της κυκλοφορίας του Pneumo23, μπορείτε να συνταγογραφείτε το Pneumovax231
Κωδικός συνταγογράφησης: Ζ23.8
Σημειώστε πως:

•Η μορφή του εμβολίου είναι φιαλίδιο (vial σε δόση 0,5 ml) (όχι προγεμισμένη σύριγγα (PFS)). Στη συσκευασία δεν περιλαμβάνεται ούτε σύριγγα, ούτε βελόνες.
• Το μέγεθος της βελόνας θα πρέπει να είναι 21-25G, ανάλογα με τη σωματική ανάπτυξη του εμβολιαζόμενου ώστε το εμβόλιο να χορηγηθεί ενδομυικά ή υποδόρια κατά προτίμηση στην περιοχή του δελτοειδούς μυός2,3. Ιδανικά:
- διαμέτρου 25G και μήκους 25mm για παιδιά ως 10 ετών
- διαμέτρου 23G και μήκους 25mm για εφήβους και ενήλικες
- διαμέτρου 21G και μήκους 38mm για παχύσαρκους ενήλικες3
Η εισρόφηση του περιεχομένου από το φιαλίδιο στη σύριγγα (κατά προτίμηση μεγέθους 2,5 ml) και ο εμβολιασμός μπορεί να γίνει με την ίδια βελόνα αν δεν υπάρχει υποψία μόλυνσης ή παραμόρφωσης της βελόνας, διαφορετικά πρέπει να χρησιμοποιούνται δύο διαφορετικές βελόνες.4

• Η συσκευασία είναι ξενόγλωσση (ισπανική).


• Στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης εμφανίζεται εκτός από τη συγκεκριμένη μορφή (vial) και η μορφή της προγεμισμένης σύριγγας (PFS), η οποία θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα το 2018. Η μορφή PFS εμφανίζεται κάτω από τη μορφή vial, ενώ αν επιχειρηθεί να συνταγογραφηθεί, τότε εμφανίζεται ένα αναδυόμενο μήνυμα που αναφέρει "Το επιλεγμένο φάρμακο δεν είναι σε κυκλοφορία".

Δεν υπάρχουν σχόλια: