Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Mεταπτυχιακό πρόγραμμα ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΑ

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Το μεταπτυχιακό  πρόγραμμα   ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΑ του τμήματος Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έχει ως αντικείμενο την εκπαίδευση υψηλής ποιότητας επιστημόνων , στην εφαρμοσμένη τοξικολογία και με ενισχυμένη αντίληψη του σεβασμού στο περιβάλλον, καθώς και την προστασία της υγείας του εργαζόμενου και του
καταναλωτή. Αποτελεί την πρώτη προσπάθεια στον Ελλαδικό χώρο για την κάλυψη σε μεταπτυχιακό επίπεδο γνώσεων τοξικολογίας. Οι απόφοιτοι του  θα έχουν τα εφόδια που απαιτούνται για μια επιτυχή σταδιοδρομία σε όλους τους κλάδους της χημικής βιομηχανίας, των εργαστηρίων που ασχολούνται με ανάλυση και βιολογική δράση τοξικών ουσιών, της βιομηχανίας τροφίμων, της ανάλυσης γενετικού υλικού για ιατροδικαστικούς σκοπούς, ανάλυση δοδομένων σε δείγματα antidoping, καθώς θα έχουν λάβει μια ολοκληρωμένη γνώση του Ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού  πλαισίου στον τομέα . Με αυτό τον τρόπο αξιοποιώντας τις γνώσεις του προγράμματος μπορούν να γίνουν πολύτιμοι στην ανάπτυξη του βιομηχανικού τομέα καθώς επίσης και σε εξειδικευμένα εργαστήρια και υπηρεσίες, νοσοκομεία καθώς και αθλητικές ομοσπονδίες.
Επίσης οι απόφοιτοι θα μπορούν να αιτηθούν τον τίτλο του European Registered Toxicologist ( ERT), κάτι που τους δίνει τη δυνατότητα να λειτουργούν ως εμπειρογνώμονες μέσα στην ΕΕ σε διάφορα επίπεδα ( δικαστήρια, δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς). Κάτι τέτοιο είναι σημαντικό για τη χώρα μας, αφού κάθε χρόνο διεξάγονται πάνω απο 4000 δίκες εντός χώρας με αντικείμενο το περιβάλλον , την ιατροδικαστική, τις παραβάσεις στον τομέα των τροφίμων, κλπ, χωρίς να υπάρξει επίσημος εμπειρογνώμονας ERT εντός χώρας, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Αξίζει να σημειωθεί οτι παρόμοιο πρόγραμμα που να οδηγεί σε ERT έχουν η Γερμανία, η Ελβετία και η Ιρλανδία. Αυτο κάνει την Ελλάδα αυτή τη στιγμή ελκυστικό προορισμό για πολλούς αλλοδαπούς που ήδη έχουν υποβάλλει αίτηση.
Τα μαθήματα θα γίνονται Σάββατο και Κυριακή για να μπορούν να παρακολουθούν και άτομα που εργάζονται κατά τη διάρκεια της εβδομάδος.  Tα μαθήματα διαρκούν 3 εξάμηνα ( 2 εξάμηνα μαθήματα και στο 3ο εξάμηνο πτυχιακή ). Θα υπάρξουν αρκετές υποτροφίες για τους φοιτητές με την καλύτερη σειρά επιτυχίας.
Γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι απο όλους τους κλάδους των βιοιατρικών σπουδών, μηχανικοί, καθώς και απόφοιτοι ΤΕΙ σχετικών κλάδων.
Η προκήρυξη έχει κυκλοφορήσει στα μέσα Μαΐου και οι αιτήσεις θα γίνονται μέχρι τέλη Ιουλίου.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2410-565277 ( Καθηγητής Δ.Κουρέτας, Διευθυντής του προγράμματος, dkouret@uth.gr) και στην ιστοσελίδα του τμήματος www.bio.uth.gr.

Τέλος, θα επιθυμούσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας, με σκοπό να κάνουμε μια παρουσίαση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών “Τοξικολογία” στον Σύλλογο σας.

Με εκτίμηση,
Ο Διευθυντής του ΠΜΣ “Τοξικολογία”

Κουρέτας Δημήτριος

Δεν υπάρχουν σχόλια: