Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Δείτε το 5o webinar 2016 έως τις 2.3.2016

Το 5o διαδικτυακό σεμινάριο για την εκπαιδευτική περίοδο webinars 2016, με θέμα «Γνωρίζοντας καλύτερα την Πολλαπλή Σκλήρυνση», θα προβάλλεται μαγνητοσκοπημένο έως την Τετάρτη 2 Μαρτίου στην ιστοσελίδα www.ideeaf.gr. Εισηγήτρια: Ειρήνη Ζαφειροπούλου, MSc, Medical Advisor NS
Βασικά σημεία του σεμιναρίου:
- Παθοφυσιολογία της σκλήρυνσης κατά πλάκας
- Συμτωματολογία της νόσου
- Θεραπευτικές κατηγορίες και μηχανισμοί δράσης
- Διαχείριση ασθενή εντός φαρμακείου
Χορηγός του σεμιναρίου είναι η εταιρεία NOVARTIS.
ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΗΣ NOVARTIS ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ, ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ Κ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ - ΙΑΤΡΩΝ- nOVARTIS ΓΙΑ ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ
Η εκστρατεία «Άκου το Σώμα Σου», αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και της Novartis Hellas με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για πρόληψη και σωστό έλεγχο μιας σειράς σημαντικών ασθενειών αλλά και την καθοδήγηση των ασθενών στο σωστό μονοπάτι διάγνωσης, μέσα από το πρωτοβάθμιο σύστημα φροντίδας υγείας.

Το πρόγραμμα αναπτύσσεται σε δυο πυλώνες:

·         Πρώτος πυλώνας
η εκπαίδευση των φαρμακοποιών όλης της χώρας, μέσα από διαδικτυακά σεμινάρια που διοργανώνονται από το Ινστιτούτο Δια Βίου Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών (ΙΔΕΕΑΦ) υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Η θεματολογία των σεμιναρίων θα περιλαμβάνει ενημέρωση και νεότερα δεδομένα για ένα μεγάλο αριθμό ασθενειών που απαντώνται καθημερινά σε ασθενείς που επισκέπτονται τα φαρμακεία όλης της χώρας.
·         Δεύτερος πυλώνας, η υποστήριξη της εκστρατείας ενημέρωσης, από ιατρικές επιστημονικές εταιρίες,  που θα προτρέπουν τα μέλη τους να υποδέχονται στα ιατρεία τους, ασθενείς που παραπέμπονται από φαρμακοποιούς, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Άκου το Σώμα σου».Οι εξετάσεις αυτές, θα διενεργούνται δωρεάν την πρώτη φορά. 

Η εκστρατεία ενημέρωσης «‘Άκου το Σώμα σου» και οι δράσεις υποστήριξης της, θα εξελίσσεται μέσα στη χρονιά και σταδιακά θα εμπλουτίζεται με επιπλέον υπηρεσίες υγείας για τους ασθενείς. 

Από την Τετάρτη 17/2  και μέχρι την Τετάρτη 2/3 οι φαρμακοποιοί θα μπορούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο «Γνωρίζοντας καλύτερα την Πολλαπλή Σκλήρυνση».


Γιατί να το παρακολουθήσουν οι φαρμακοποιοί?
·         Για επιμόρφωση
·         Για ενημέρωση στη διαχείριση του ασθενή που επισκέπτεται το φαρμακείο τους

Γιατί να απαντήσουν στις ερωτήσεις στο τέλος του σεμιναρίου?
·         Γιατί μόνο τότε θα μπορούν να εφαρμόσουν υπηρεσίες υγείας μέσα στο φαρμακείο τους (μέσω της εκστρατείας «’Άκου το Σώμα σου»)
·         Γιατί πριμοδοτούνται με 1 credit από το ΙΔΕΕΑΦ που τους είναι μελλοντικά χρήσιμο για πιστοποιήσεις που θα ανακοινωθούν σύντομα από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

Τι πρέπει να κάνουν λοιπόν?
·         Να μπουν στο site του ΙΔΕΕΑΦ (www.ideeaf.grκαι να κάνουν εγγραφή στο πεδίοwebinars (αν έχουν κάνει εγγραφή παλιότερα, δεν χρειάζεται εκ νέου)
·         Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία πιστοποίησης εγγραφής από το ΙΔΕΕΑΦ θα τους σταλεί mail επιβεβαίωσης με username & password
·         Από εκεί και πέρα μπορούν να παρακολουθήσουν το webinar και το ΙΔΕΕΑΦ θα τους ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις
·         Μέσα στο site και εφόσον συνδεθούν, θα μπορούν να μάθουν όλες τις λεπτομέρειες για την εκστρατεία  Άκου το Σώμα σου


Είναι εξαιρετικά σημαντικό οι φαρμακοποιοί που θα παρακολουθήσουν τα διαδικτυακά σεμινάρια να απαντήσουν 5 ερωτήσεις στο τέλος του σεμιναρίου που διαρκεί περίπου 20 λεπτά.

Είμαι στη διάθεση σας για οποιοδήποτε απορία προκύψει

Με εκτίμηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: