Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

λιγα λόγια πριν το κλείσουμε

ΠΦΣ: Zητάμε παράταση σε περίπτωση εγγραφής στο ΓΕΜΗ


 Αθήνα, 28/12/2015


Προς
Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού
(Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Γενική Διεύθυνση Αγοράς, Διεύθυνση Εταιρειών και Γ.Ε.ΜΗ, Τμήμα Θεσμικών Ρυθμίσεων και Γ.Ε.ΜΗ)


Σε συνέχεια του με αριθμ. Πρωτ. 3842/22-12-2015 εγγράφου μας με Θέμα: «Υποχρέωση εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ των ατομικών επιχειρήσεων φαρμακείων», και στην περίπτωση κατά την οποία είναι υποχρεωτική η εγγραφή τους στο ΓΕΜΗ, παρακαλούμε όπως δοθεί στα φαρμακεία η μέγιστη δυνατή προθεσμία για την εν λόγω εγγραφή, προκειμένου να μη διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία  αυτών και να αποφευχθούν τυχόν κυρώσεις.




Διορθωτικό δελτίο τιμών για τα φάρμακα εντός της εβδομάδας – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις λόγω ΦΠΑ

Διορθώσεις και περαιτέρω μειώσεις στις τιμές μίας σειράς σκευασμάτων, φέρνει νέο δελτίο τιμών του υπουργείου Υγείας.
Το δελτίο αναμένεται να εκδοθεί εντός της εβδομάδας, προκειμένου να διορθωθούν μία σειρά από λάθη που περιελάμβανε το προηγούμενο, το οποίο εκδόθηκε στις 14 Δεκεμβρίου.




Για να μην πάτε πάλι... αμάσητη την μεθαυριανή βασιλόπιτα διαβάστε αναλυτικά όλα τα φλέγοντα θέματα που μας βασανίζουν αυτές τις μέρες, νεόκοπα και επαναλαμβανόμενα:

1) TΣΑΥ: Nα θυμίσουμε ότι τα 60 ευρώ υπέρ ΟΑΕΔ μας τελείωσαν και ο ΕΟΠΥΥ κρατάει αυτόματα 10 κάθε μήνα. 'Αρα τώρα είναι να πληρώσουν μόνο όσοι δεν πλήρωσαν το χαράτσι του Α' εξαμήνου καθώς και οι μονοσυνταξιούχοιΟι υπόλοιποι δεν πληρώνουν τίποτα. 'Ισως να πάρει παράταση αλλά ακόμα δεν έχει βγει ανακοίνωση. Το αφήνουμε λοιπόν για ηλεκτρονική πληρωμή στις 31/12 και βλέπουμε.




2) ΓΕΜΗ: O νόμος από τον Σεπτέμβριο θυμίζει χρησμό Πυθίας αλλά το πιο πιθανό είναι να μην γλυτώσουν τα ατομικά φαρμακεία το χαράτσι των 40-50€. Το ΓΕΜΗ κάποια στιγμή θα μας απαντήσει. Ο λογιστής σας θα βγάλει (όταν είναι η ώρα) τους κωδικούς για πληρωμή. 

3) Πιστωτικά τιμολόγια για rebate και περικοπές: Kαι τα δύο έχουν ΦΠΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΟ και τα δύο θα κοπούν με ημερομηνία 31/12/15. Τι ΦΠΑ θα έχουν είναι πάλι έκπληξη. Η λογική λέει 6% αλλά περιμένουμε κι εδώ επίσημη ανακοίνωση από ΕΟΠΥΥ.

4) Διπλός ΦΠΑ στα φάρμακα: αυτό θα μας απασχολήσει σε 1 μήνα οπότε και θα ισχύουν οι νέες τιμές για τα φαρμακεία, μέχρι τότε πουλάμε όλα τα φάρμακα με 6% άσχετα με τι αγοράζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: