Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

ΠΦΣ: Σχετικά με ληξιπρόθεσμες οφειλές

ΠΡΟΣ ΕΟΠΥΥ 

-Γραφείο Προέδρου 
 Δ/νση Φαρμάκου 

-Υπόψη Προϊσταμένης κας Παναγιώτα Λίτσα 
-Κοινοποίηση Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Λακωνίας, Κυκλάδων Πέλλας Ηλείας

Θέμα: Ενημέρωση Περιφερειακών Δ/νσεων και υποκαταστημάτων για την αποστολή συνταγών φαρμακείων στο ΚΜΕΣ προκειμένου να εκκαθαριστούν. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους, υπάρχουν ανά την χώρα, συνταγές των ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ και δεν έχει προχωρήσει η εξόφληση τους, λόγω του ότι αυτές δεν έχουν αποσταλεί για έλεγχο και εκκαθάριση στο ΚΜΕΣ. 


Για παράδειγμα: 


Όσον αφορά στο ΤΑΥΤΕΚΩ ΟΤΕ, το οποίο μάλιστα εδρεύει στο κτίριο που στεγάζονται οι υπηρεσίες του Οργανισμού, υπάρχουν συνταγές μέσα σε κιβώτια στο υπόγειο, για τις οποίες δεν έχει υπάρξει καμία μέριμνα και δεν έχει γίνει καμία ενέργεια. 

Με την ευκαιρία θα πρέπει να γνωρίζετε την κωλυσιεργία και την αδιαφορία ορισμένων υπαλλήλων του ΤΑΥΤΕΚΩ ΟΤΕ και ιδιαιτέρως του κ. Κούρτη, ο οποίος αρνείται συστηματικά την οποιαδήποτε ενέργεια η οποία θα μπορούσε να συμβάλει στην αποστολή των συνταγών αυτών στο ΚΜΕΣ για εκκαθάριση. 

Επιπλέον αναφέρουμε περιπτώσεις, ενδεικτικά, όπου έχουν ξεχαστεί συνταγές σε διάφορες υπηρεσίες ταμείων διαφόρων περιοχών: 

Στην ΠΕΔΙ Καλαμάτας συνταγές ΤΑΥΤΕΚΩ ΔΕΗ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λακωνίας, ετών 2011 2012 καθώς και στο ΠΕΚΑ Μεγαλόπολης συνταγές ΤΑΥΤΕΚΩ ΔΕΗ του ίδιου συλλόγου ετών 2011 2012. 

Μάλιστα το συγκεκριμένο υποκατάστημα έχει κλείσει, και η αρμόδια υπάλληλος έχει αποχωρήσει για άλλη υπηρεσία χωρίς να ενδιαφερθεί για την τύχη αυτών των συνταγών. 

Στην ΠΕΔΙ Πάτρας συνταγές ΤΑΥΤΕΚΩ ΔΕΗ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας 2011 και 2012 

Στην ΠΕΔΙ Θεσσαλονίκης συνταγές ΤΑΥΤΕΚΩ ΔΕΗ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πέλλας, το τελευταίο τρίμηνο του 2011 όπως και συνταγές του ΤΑΥΤΕΚΩ ΔΕΗ καθώς και άλλων φαρμακευτικών συλλόγων της Βορείου Ελλάδος. 

Επίσης, δεχόμαστε τηλεφωνήματα από προέδρους τοπικών φαρμακευτικών συλλόγων, οι οποίοι μας ενημερώνουν ότι υπάρχουν φαρμακεία τα οποία είναι απλήρωτα όσον αφορά συνταγές του ΤΣΑΥ. 

Θα πρέπει να ελεγχθεί η πιθανότητα, αυτές οι συνταγές να παραμένουν ακόμα σε υποκαταστήματα του ΤΣΑΥ ανά την Χώρα, όπου είχαν σταλεί για έλεγχο και δεν επέστρεψαν ποτέ στην Κεντρική υπηρεσία του Ταμείου μετά την ένταξη του ΤΣΑΥ στον ΕΟΠΥΥ. 

Σε διάφορα υποκαταστήματα του πρώην ΟΠΑΔ ΤΥΔΚΥ βρίσκονται συνταγές ξεχασμένες, παρά τα συστάσεις και τις προτροπές για την αποστολή τους από την Δ/νση παροχών του ταμείου πχ. οι συνταγές των φαρμακείων - μελών του φαρμακευτικού συλλόγου Κυκλάδων. 

Είναι βέβαιο ότι εκτός από τις προαναφερόμενες περιπτώσεις θα υπάρχουν και άλλες για τις οποίες δεν έχουμε ξεκάθαρη εικόνα. 

Παρακαλούμε όπως δοθούν από την υπηρεσία σας σχετικές οδηγίες στις υπηρεσίες όλων των ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου άμεσα να μεριμνήσουν για την αποστολή αυτών των συνταγών στο ΚΜΕΣ έτσι ώστε κάποια στιγμή να προχωρήσει η εξόφλησή τους.


O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ                           ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: