Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΔΕΗ - update!

SOS (ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ)

update 21/11/2013 Διορθωση ΑΦΜ

Το τιμολόγιο να κοπεί στα στοιχεία του παλιού τιμολογίου!
ΕΟΠΥΥ ΚΑΠ-ΔΕΗ/ΠΕΚΑ ΚΕ ΕΛΛΑΔΑ 997478553 ΔΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

update 20/11/2013 

Το προσωπικό μήνυμα το εκτυπώνουμε και το παραδίδουμε με τα υπόλοιπα χαρτιά!

UPDATE 19/11/2013

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΧΑΡΤΙΩΝ ΤΟ ΠΟΛΥ ΕΩΣ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ!
ΑΦου έχετε κάνει ήδη την παρακάτω διαδικασία τότε εφόσον όλα είναι ορθά (ΣΩΣΤΟ ΙΒΑΝ) εμφανίζεται ότι έχετε μήνυμα στην προσωπικη σελίδα . (Το ΙΒΑΝ της φωτογραφίας είναι προσωπικό, στον καθένα θα εμφανίσει το δικό του! )


Πατώντας εκεί πάνω τότε εμφανίζεται ένα νέο μήνυμα που αναφέρει τις περιόδους τιμολογίων που πρέπει να κοπεί ΝΕΟ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ (το παλιό θα μας επιστραφεί και θα γίνει αντιλογισμός!!) .Το τιμολόγιο να κοπεί στα στοιχεία του παλιού τιμολογίου!
ΕΟΠΥΥ ΚΑΠ-ΔΕΗ/ΠΕΚΑ ΚΕ ΕΛΛΑΔΑ 997478553 ΔΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Στο νέο πιστωτικό Πρέπει  να αναγράφονται οι αριθμοί τιμολογίων και η περίοδος (π.χ Νο316 03/2010), ως ποσό του καθενός  η καθαρή αξία του καθενός * 3,5% με τη μορφή  ριμπειτ, το δε άθροισμα αυτών, προστιθέμενου 6,5% ΦΠΑ, να συμπίμπτει με απόκλιση ίσως ένα δύο λεπτών με το ποσό που φαίνεται στο συγκεκριμένο μήνυμα για τον καθένα π.χ. εδώ 217,10€.
Π.χ. Αν το τιμολόγιο έχει για παράδειγμα 105,20 € καθαρή αξία τότε εσείς γράφετε 3,68€ (το αποτέλεσμα δηλαδή 105,20*3,5%). Αθροίζετε τα ποσά αυτά και στο τέλος προσθέτετε το 6,5% ΦΠΑ
Επειδή έχουν γίνει αρκετά λάθη, ΒΕΒΑΙΩΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΑ!!!(Οσοι έχουν τεράστιες ασυμφωνίες τηλ στην Κα Πολύζου2231025530!)

Το προσωπικό μήνυμα το εκτυπώνουμε και το παραδίδουμε με τα υπόλοιπα χαρτιά!



Μαζί με το πιστωτικό θα πρέπει να προσκομιστούν
1)αντίγραφο που φαίνεται το iban (ισως το IBAN να έχει αλλάξει μετά τη συγχώνευση διαφόρων τραπεζών). Κατά προτίμηση, Βεβαιωθείτε ότι η τράπεζα σας έδωσε ίδιο με αυτό που έχετε δηλώσει στη φόρμα και όχι διαφορετικό(αν και ισως επειδή τα iban είναι δυνδεδεμένα να μην υπάρχει θέμα,διαφορετικά ζητήστε από την τράπεζα το χαρτί που δείχνει τα 2 συνδεδεμένα ΙΒΑΝ)

2) Φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα (Διαβάστε Το ΦΕΚ ποιοι ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ , αν και καλό θα ήταν ,αν είναι εύκαιρηανα προσκομίσουν όλοι)
3) Την εκτυπωση του προσωπικού μηνύματος


Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 252 Α/18.11.2013) ο Νόμος υπ' αριθμόν 4208 "Ρυθμίσεις Υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις", όπου το άρθρο 4 αναφέρεται στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ για τα έτη 2010, 2011 και 2012. Συγκεκριμένα αναφέρει:
Άρθρο 4
Για την εξόφληση του συνόλου των υφιστάμενων κατά τα έτη 2010, 2011 και 2012 οφειλών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και των Κλάδων Υγείας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης που εντάχθηκαν στον Οργανισμό προς τα φαρμακεία:
α) Δεν απαιτείται η προσκόμιση στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από τα φαρμακεία φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, εάν τελούν εν ισχύ οι ήδη προσκομισθείσες από τα φαρμακεία για την εξόφληση των τρεχουσών οφειλών του Οργανισμού.
β) Τα φαρμακεία υποχρεούνται όπως, εντός μηνός από την εξόφληση, εκδώσουν και προσκομίσουν πιστωτικό τιμολόγιο προς τον Οργανισμό για το ποσό της εκπτώσεως επί της συναλλακτικής αξίας (αξία παραστατικού στοιχείου προ Φ.Π.Α.), που παρασχέθηκε.
Η καταβολή γίνεται με έκδοση χρηματικού εντάλματος ύστερα από πρόχειρο λογιστικό έλεγχο, που διενεργείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ή των φορέων των οποίων ο κλάδος υγείας μεταφέρθηκε στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Εάν, μετά την καταβολή της προκαταβολής, κατά τον έλεγχο και την εκκαθάριση των παραστατικών προκύψει οφειλόμενο ποσό μικρότερο του προκαταβληθέντος, η διαφορά παρακρατείται από τους επόμενους λογαριασμούς των φαρμακείων.
Σε περίπτωση μη υποβολής νεότερου λογαριασμού εντός τριμήνου από την εκκαθάριση, η διαφορά αναζητείται από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. κατά τις διατάξεις περί αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών.

Για να δείτε τον Νόμο 4208/2013, πατήστε εδώ.

Μετά τη δημοσίευση του Νόμου, σε έγγραφό του προς τον ΕΟΠΥΥ, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αναφέρει:
"Σας γνωρίζουμε ότι δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ο νόμος 4208 ΦΕΚ 252/18-11-2013. Παρακαλούμε όπως, κάνοντας χρήση των σχετικών διατάξεων, δώσετε τις απαραίτητες οδηγίες στις υπηρεσίες του Οργανισμού προκειμένου να διεκπεραιωθούν άμεσα οι απαιτούμενες διαδικασίες για την εξόφληση των ληξιπροθέσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία."


Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013


update για ΔΕΗ

Για όσους έχουν αλλάξει την επωνυμία και έχουν οφειλόμενα στη ΔΕΗ με άλλη νομική μορφή και ΑΦΜ να ρωτήσουν για πληροφορίες το μέλος του ΔΣ Ζαλαβρά Αθανάσιο στο τηλ



30/10/2013
Οσοι είχαν δηλώσει τον παλιό αρ. Λογαριασμού Αγροτικής , θα πρεπει να τον αλλάξουν τελικά και να βάλουν τον ισχύοντα αρ.λογαριαμού που πληρωνόμαστε απο τον ΕΟΠΥΥ!!!!! 


Οπως μας ενημέρωσαν από τη Λειβαδιά, κάθε μέλος του συλλόγου πρέπει να υποβάλλει ηλεκτρονικά το iban του λογαριασμού στο οποίο επιθυμεί να μπουν τα λεφτά της ΔΕΗ.Κατά προτίμηση να είναι ο λογαριασμός ΕΟΠΥΥ. Είναι ο λογαριασμός που είχε δηλώσει όταν υποβάλλαμε τα χαρτιά.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν έχετε δηλώσει τον προηγούμενο λογαριασμό της Αγροτικής Τράπεζας, μάλλον δεν ισχύει το παλιό IBAN της Αγροτικής λόγω της συγχώνευσης της στον όμιλο Πειραιώς , οπότε θα χρειαστείτε να επικοινωνήσετε με την Πειραιως να σας δώσει νεό IBAN. 
       ΟΔΗΓΙΕΣ
Από την κεντρική σελίδα του ΕΟΠΥΥ http://www.eopyy.gov.gr/Home/StartPage?a_HomePage=Index μπαίνετε πάνω δεξιά στο μενού Εφαρμογές--> Ληξιπρόθεσμες οφειλές --> Ληξιπρόθεσμες οφειλές
Εναλλακτικά πατάτε ΕΔΩ

Για όσους έχουν αλλάξει την επωνυμία και έχουν οφειλόμενα στη ΔΕΗ με άλλη νομική μορφή και ΑΦΜ να ρωτήσουν για πληροφορίες το μέλος του ΔΣ Ζαλαβρά Αθανάσιο στο τηλ


Στο πεδίο Κωδικός χρήστη και συνθηματικό βάζετε τους κωδικούς του e-dapy που βάζουμε τα αναλώσιμα και εμφανίζεται μετά η παρακάτω εικόνα


κάνουμε κλικ στο αποδοχή όρων, συμπληρώνουμε το IBAN και μετά αποδοχή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: