Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Η φαρμακευτική ατζέντα της εβδομάδας που προηγήθηκε είχε να κάνει με τα εξής θέματα: 

Τρίτη 26.3.2013 Για ακόμα μια φορά ο ΠΦΣ είχε επαφές με το Υπουργείο Υγείας για την προώθηση πληρωμών αυτή την φορά του ΕΟΠΥΥ Δεκεμβρίου αλλά και παλαιών χρεών των υπόλοιπων ασφαλιστικών ταμείων. Τονίστηκε επανειλημμένα ότι η πολιτεία δεν μπορεί να ασκεί φαρμακευτική πολιτική με τις πλάτες των φαρμακοποιών και να αδιαφορεί για τις τύχες 30.000 και πλέον οικογενειών που ζουν από το επάγγελμα αυτό. 

Τετάρτη 27.3.2013 Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον νέο πρόεδρο του ΕΤΑΑ . Στην συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν όλοι οι πρόεδροι των δευτεροβαθμίων συνδικαλιστικών υγειονομικών οργανώσεων της Ελλάδας. Στην συζήτηση αυτή κυρίαρχη θεματολογία ήταν η οργάνωση του ταμείου, θέματα συντάξεων και οικονομικά ζητήματα του ταμείου. Από την πλευρά του ο ΠΦΣ σημείωσε ότι οι φαρμακοποιοί είναι και θα παραμείνουν αρωγοί στις προσπάθειες του νέου προέδρου όπως άλλωστε έπραξαν με το παραπάνω και στο παρελθόν στηρίζοντας τόσο οικονομικά όσο και συμβουλευτικά. 
Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΠΦΣ με την φαρμακευτική εταιρεία LAVIPHARM στα γραφεία του συλλόγου στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων επαφών με εκπροσώπους εταιρειών του κλάδου. 

Πέμπτη 28.3.2013 Το σημαντικότερο ίσως γεγονός της εβδομάδας. Πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου του Π.Φ.Σ με αφορμή την διοργάνωση της Ημερίδας για τα ΜΥΣΥΦΑ που θα γίνει την Τετάρτη 3 Απριλίου στην Αίγλη Ζαππείου. Ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Θ. Αμπατζόγλου τόνισε πως τα ΜΥΣΥΦΑ είναι φάρμακα και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται από την Πολιτεία. 

Aκόμη επισημοποιήθηκε και υπεγράφη συμφωνία Αρχών για τη διευκόλυνση της πρόσβασης των πολιτών σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας μεταξύ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.) και του Σύνδεσμου Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσεως (Ε.Φ.Ε.Χ.).

Παρασκευή 29.3.2013 Τέλος διενεργήθηκε παρέμβαση στον ΟΠΑΔ για την μεταβίβαση ποσού 74.000.000 € προς τον ΕΟΠΥΥ .

Επίσης απεστάλη και επίσημη επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ με την οποία ζητάμε την άμεση προώθηση των διαδικασιών πληρωμής για τον μήνα Δεκέμβριο και την εξόφληση των ληξιπροθέσμων οφειλών των ενταχθέντων ταμείων

Δεν υπάρχουν σχόλια: