Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΝ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΗ ΕΟΠΥΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ: ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΗ ΕΟΠΥΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
Σε αγωγές προς τον ΕΟΠΥΥ, προχωρούν οι τοπικοί σύλλογοι των Φαρμακοποιών, ζητώντας  πλέον τόκους υπερημερίας λόγω της συνεχιζόμενης καθυστέρησης εξόφλησης των οφειλών του Οργανισμού.
Οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς όλης της  χώρας, μόνο για τον μήνα Οκτώβριο ανέρχονται σε 235 εκατομμύρια Ευρώ και σύμφωνα με το δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα του Οργανισμού, έπρεπε τα χρήματα να έχουν εξοφληθεί  έως τις 10 Ιανουαρίου!
Αντιθέτως ένα μήνα μετά, ο ΕΟΠΥΥ έχει πληρώσει μόνο το 53% της οφειλής και ενώ ήδη εκκρεμούν  οι  οφειλές 185 εκατομμυρίων ευρώ για το Νοέμβριο και 140 εκατομμυρίων ευρώ για το μήνα Δεκέμβριο. Σε συνάντηση των προέδρων όλων των συλλόγων με το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. στα γραφεία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου στην Αθήνα, συζητήθηκαν  και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει  ο κλάδος εν όψει και της Γενικής συνέλευσης που θα γίνει αυτό το μήνα προκειμένου ο Π.Φ.Σ. να καθορίσει τη στάση του.
 «Δίνουμε μια καθημερινή μάχη» τόνισε ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Θόδωρος Αμπατζόγλου «προκειμένου το ελληνικό φαρμακείο να παραμείνει ζωντανό. Οι φαρμακοποιοί με κάθετη πτώση τζίρου, με πολλά προβλήματα πληρωμών βιώνουν μια δύσκολη κατάσταση. Βρίσκονται όμως πάντα στο πλευρό των ασφαλισμένων».
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ποτε θα τον στειλουν?οταν περασει και ο φεβρουαριος?αλλα βεβαια τον αρμπατζογλου και τους ακολουθους του,τους ενοιαζε η πληρωμη των οφειλομενων και οχι των τρεχοντων λογαριασμων,αφου τα λεφτα ηταν περισσοτερα(φανταστειτε τους λογαριασμους των αρμπατζογλων το 2011,γινοταν ακομα χαμος).δεν νοιαστηκαν για τη πλειοψηφια των φαρμακειων τα οποια σιγουρα τους συμφερε να μη χαλασει η ροη των πληρωμων του εοπυυ.ολα θα αποκαλυφθουν....κ.Μανο μηπως ηρθε η ωρα να πας σπιτι??