Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΣΑΚΧΑΡΟΥ


ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΣΑΚΧΑΡΟΥ

Αθήνα, 28/2/13

Αρ. Πρωτ.: Γ31/269


ΠΡΟΣ
1.   Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο
Πειραιώς 134 & Αγαθημέρου
118 54 Αθήνα
2.   Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής
Μυλλέρου 1 & Αγησιλάου
104 36 Αθήνα
Γενική Δ/νση: Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Υπηρεσιών Υγείας

Δ/νση: Φαρμάκου
Τμήμα: Παρακολούθησης & Αξιοποίησης Ελέγχων
Πληροφορίες: Α. Ξανθοπούλου
Τηλ.: 210 6871718 Fax: 210 6871792
Ταχ. Δ/νση: Κηφισίας 39, 151 23 Μαρούσι
E-maild6@eopyy.gov.gr


Θέμα: «Νέα ενημερωτική επιστολή»

Σε συνέχεια του υπ’ αριθμ. 4314/28-1-13 εγγράφου μας, όπου αναφέρεται ότι τα αναλώσιμα υλικά για σακχαρώδη διαβήτη θα αναγράφονται μόνο σε ιατρικές γνωματεύσεις, σε διατακτικές ή σε παραπεμπτικά και όχι σε ηλεκτρονικές ή χειρογράφες ενιαίου τύπου συνταγές από την 1-3-13, σας ενημερώνουμε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πιστοποίησης των φαρμακοποιών στο e-ΔΑΠΥ, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 8-3-13.
Ανεξάρτητα από αυτό ισχύει η οδηγία ότι η χορήγηση των αναλώσιμων γίνεται με την αναγραφή σε γνωμάτευση, διατακτική ή παραπεμπτικό και δεν χρειάζονται θεώρηση δεδομένου ότι θα ελέγχονται μηχανογραφικά.
Οι συγκεκριμένες γνωματεύσεις, διατακτικές ή παραπεμπτικά που θα εκτελεσθούν μέχρι 8-3-13 και αυτές που θα εκτελεσθούν μέσω e-ΔΑΠΥ μετά τις 8-3-13, θα υποβληθούν με τη διαδικασία  που σας έχουμε περιγράψει με το υπ’ αριθμ. 7801/20-2-13 έγγραφό μας και θα επεξεργασθούν στην ΚΜΕΣ.

                                                       Ο ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ


                                                                         Ι. ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ
   ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΦΣΑ 
ΘΕΜΑ: ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΑΠΟ 1-03-13 ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ
Όπως μας πληροφόρησε ο ΕΟΠΥΥ με το υπ.αριθ. Γ31/269/28-2-13  έγγραφό του,  η διαδικασία πιστοποίησης των  φαρμακοποιών στο e-ΔΑΠΥ , θα ολοκληρωθεί στις 8-3-13. 
Η πιστοποίηση αυτή, θα γίνει αυτόματα από τον ΕΟΠΥΥ και όχι από κάθε μέλος χωριστά. 
Μέχρι τις 8-3-2013 τα αναλώσιμα θα χορηγούνται με την...



...αναγραφή τους σε γνωμάτευση, διατακτική ή παραπεμπτικό, θα εκτελούνται χειρόγραφα και δεν χρειάζονται θεώρηση δεδομένου ότι θα ελέγχονται μηχανογραφικά.  
Οι συγκεκριμένες γνωματεύσεις, διατακτικές ή παραπεμπτικά που θα εκτελεσθούν μέχρι 
8-3-13 και αυτές που θα εκτελεσθούν ηλεκτρονικά μέσω e-ΔΑΠΥ μετά τις  8-3-13 , θα υποβληθούν με την εξής διαδικασία : 

Οι φαρμακοποιοί θα πρέπει να βάζουν τις εν λόγω ιατρικές γνωματεύσεις, διατακτικές ή παραπεμπτικά, μαζί με φωτοτυπία του τιμολογίου και της συγκεντρωτικής κατάστασης σε ξεχωριστό υποφάκελο μέσα στο λευκό φάκελο του ΕΟΠΥΥ και το πρωτότυπο τιμολόγιο και συγκεντρωτική κατάσταση έξω από το φάκελο του ΕΟΠΥΥ, όπως κάνουμε και για  το τιμολόγιο και την συγκεντρωτική των φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ. 
Η καταβολή των ποσών θα γίνεται στον ίδιο λογαριασμό, την ίδια χρονική στιγμή  και με την ίδια διαδικασία που ακολουθείται για τα ποσά που αφορούν τα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα (αφού θα έχουν κατατεθεί σε ξεχωριστό φάκελο και με ξεχωριστό τιμολόγιο).

Οι ιατρικές γνωματεύσεις, τα παραπεμπτικά ή οι διατακτικές  θα περιέχουν  μόνο αναλώσιμα ΣΔ, και σε περίπτωση που υπάρχει φάρμακο σε αυτά , δεν θα χορηγείται το φάρμακο. 

Οι ταινίες γνησιότητας των υλικών αυτών θα επικολλούνται στο πίσω μέρος της διατακτικής ή παραπεμπτικού ή της γνωμάτευσης,  όπου θα γίνονται οι ανάλογες πράξεις (αρχική αξία, συμμετοχή, υπόλοιπο). 

Δεν χρειάζεται πλέον, η διατακτική ή το παραπεμπτικό η ιατρική γνωμάτευση να συνοδεύεται με επιπλέον γνωματεύσεις όπως γινόταν με την αναγραφή τους στις πράσινες συνταγές. 


          K.ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: