Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ                Αθήνα, 3/8/2012

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΠΔΔ

Αριθμ. Πρωτ. 2386

 
 
ΠΡΟΣ

Φαρμακευτικούς Συλλόγους

Τους Φαρμακοποιούς
 Όλης της Χώρας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Επειδή πολλοί Σύλλογοι και συνάδελφοι ζητούν συνολική ενημέρωση, για την εξέλιξη των πληρωμών,  σας  ενημερώνουμε τα εξής:

Την Τρίτη 7 Αυγούστου θα εμφανιστούν στους λογαριασμούς των φαρμακοποιών τα χρήματα που αφορούν στην α΄ δόση αποπληρωμής των συνταγών Μαΐου, δηλαδή 90 εκατ.
Το υπόλοιπο ποσό για τις συνταγές του μηνός Μαΐου θα αποπληρωθεί (σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από τον ΕΟΠΥΥ) έως 15 Αυγούστου περίπου.

Εγκαίρως  θα σας ενημερώσουμε για την πληρωμή των συνταγών μηνός Ιουνίου.

Παράλληλα αναμορφώνεται (αυξάνεται) το κονδύλι του προϋπολογισμού που αφορά στην φαρμακευτική περίθαλψη.

Όπως αντιλαμβάνεστε εκτός από τις πληρωμές μεγάλης σημασίας ζητήματα, τα θεσμικά, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, το κέρδος,  η ίδρυση φαρμακείων, απαιτούν διαρκείς παρεμβάσεις και συνεχή επαγρύπνηση.

Συνάδελφοι,

Σε καθημερινή βάση γίνεται από εμάς μια τεράστια και σε πολλά επίπεδα  προσπάθεια προκειμένου να κατορθώσει ο ΕΟΠΥΥ να μας πληρώσει.
Λόγω της ύφεσης που έχει επιβληθεί στην Ελληνική Οικονομία το κράτος και το Δημόσιο ταμείο δεν έχουν χρήματα στην αναγκαία ποσότητα.
Το ΙΚΑ και ο ΟΓΑ  αποδίδουν πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά που έχουν υποχρέωση και πρέπει να αποδίδουν.
Η κρατική χρηματοδότηση μειώθηκε με ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης.
Όλο αυτά τα  δεδομένα, διαμορφώνουν  εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για την ρευστότητα του Οργανισμού και συνεπώς για τις έγκαιρες πληρωμές μας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι υπόλοιποι πάροχοι υγείας «καταγγέλλουν» τους φαρμακοποιούς ως δήθεν ευνοημένους.
Τους απαντούμε ότι η λύση δεν είναι ο μεταξύ μας εμφύλιος αλλά η αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ και προς αυτήν την κατεύθυνση θα πρέπει να στρέφεται και η δική τους προσπάθεια.

Εκτιμούμε ότι αν δεν αναστραφεί το πρόβλημα ρευστότητας του Ελληνικού Κράτους ίσως αντιμετωπίσουμε πρόβλημα στην πληρωμή των συνταγών των επομένων μηνών.
Σας έχουμε ζητήσει να προσέχετε πολύ τις ημερομηνίες λήξης των επιταγών που εκδίδετε.
Οι επιταγές σε όλες τις περιοχές της Χώρας πρέπει να λήγουν με μέση πίστωση 60 τουλάχιστον ημέρες ώστε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα ρευστότητας.
Μην αποδέχεστε μικρότερη πίστωση.

Όλα τα παραπάνω θα τα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί με ενιαία φωνή και Πανελλαδικό συντονισμό.

Κανείς δεν δικαιούται να δηλητηριάζει την ενότητά μας και να ασκεί ανέξοδη κριτική χωρίς να προσφέρει την παραμικρή βοήθεια.

Θα σας κρατάμε διαρκώς ενήμερους και σας καλούμε να ενημερώνεστε μέσω του site και του blog του ΠΦΣ και από τους Συλλόγους σας.

                                                                                    

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                    Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ                                                 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

η κατασταση ειναι πολυ απλη.μεσα στον αυγουστο θα μας ξεπληρωσουν κουτσα κουτσα τις συνταγες μαιου και ο ιουνιος θα μεινει απληρωτος.
μαλλον απο σεπτεμβριο θα ξεκινησουμε κινητοποιηση και αλοιμονο αν καποιος συναδελφος δεχτει να κρατησει συνταγη.ηδη τα καμπανακια για αυτους που εκτελουσαν συνταγες ενω ειχαμε αναστολη χτυπησαν(απο 23/05-31/05 οι συνταγες δεν θα αποζημιωθουν).
επισης το ενδεχομενο να μας πληρωνουν οταν και αν εχουν ειναι πλεον ορατο.απο τη δοση των 32 δις του σεπτεμβριου μονο το 1,3 δις θα μεινει για την αγορα.αρα ουτε λογος για εξοφληση των χρεων του 2011.
η προοπτικη ειναι μια....ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΜΕΣΑ και χωρις εκπτωσεις.
αναστασιου δημητρης